KARAMAN / MERKEZ - 85. Yıl Milli Egemenlik İlkokulu

Ara

Değerler Kulübü Cedes projesi kapsamında toplum hizmeti çalışması olarak ATlK YAĞ şişeleri hazırlayıp velilerimize ulaştırmak üzere öğrencilerimize dağıtILDI.

Ara

Okulumuz tarafından hazırlanan 15 Temmuz Gazetesinin PDF formatına birinci linkten, dijital formatına ise ikinci linkten ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuz üçüncü sınıf öğretmenlerinin ortaklaşa düzenledikleri gezide Karamanımızın tarihi yerleri gezildi. Çeşmeli Kilise, Hürrem Dayı Evi,Tartan Evi, Hatuniye Medresesi ,Karaman Kalesi gibi  önemli tarihi yerler gezilerek öğrencilere bilgi verildi. Farkındalık sağlandı.Gezide bizimle birlikte fotoğraf çekinen sayın Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çalışkan'a  da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Kas

30.11.2023 Perşembe  günü saat 13.30’da Okul Psikolojik Danışmanı Meryem DOĞAN tarafından yüzyüze olacak şekilde  tüm okul velilerine yönelik gerekli duyurular yapılarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleri kapsamında ‘Teknoloji Bağımlılığı/ Teknoloji Yerli Yerinde Yeterince’ konulu veli bilgilendirme semineri yapılmıştır. Yapılan seminerde teknoloji bağımlılığı nedir , teknoloji bağımlılığının sebepleri neler olabilir, kimler risk altında, teknolojik aletler, sosyal medya bağımlılığı, oyun bağımlılığı, cep telefonu bağımlılığı, bağımlı olmamak için yapılması ve dikkat edilmesi gerekenler, önleyici faktörler, ebeveynlerin kendileri ve çocukları için neler yapabilecekleri konusunda veliler bilgilendirilmiştir. Seminer sonrası velilerimiz memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Katılım sağlayan  bütün velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

ngilizce yarışmamızda  başarı gosteren öğrencilerimiz odullerini aldılar .

2,3,4.sinif öğrencilerimiz İngilizce dersindeki ilk 3 üniteden yarıştılar.Derece yapan öğrencilerimiz hediyelerini aldılar

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü velilerimizin ikramı, Okul Müdürümüz Sayın Metin Yılmaz'ın öğretmen arkadaşlarımıza hediyeler vermesi, sınıf içinde ve okul düzeyinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.Tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyor,mutlu bir yaşam diliyoruz.

Kas

0 Kasım Atatürk'ü Anma Haftasında bu vatan için can veren şehitkerimizin aziz hatırasına okulumuz velileri pişi ikramında bulundular. Emekleri için teşekkür ediyoruz.

Kas

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.Yıldönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Katkılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma günü etkinlikleri çerçevesinde yapılan SNAPWORDS yarışmasında

4A  Havva Şevval Özarslan

4B Huzeyfe Esedullah

3C Mustafa Ali Arslan

derece yaparak hediye almaya hak kazandılar.Tebrikler

Kas

ÇEDES projesi kapsamında geçen hafta başlatılan Yumurtam CATLAMASIN etkinliğini başarıyla tamamlayan öğrencilerimize belgeleri verildi

Omurboyu eorumlulugunu bilen bireyler olmanız dileğiyle

Kas

Cedes öğrencilerimiz gençlik merkezine gidip ,curling , okçuluk ,basketbol ve voleybol uygulamaları yaptılar

Kas

Değerler eğitimi kapsamında bu ay sorumluluk bilinci oluşturmak amaçlı YUMURTAM ÇATLAMASIN projesini uyguluyoruz.

Her çocuk evinden haşlanmış bir yumurtayı anne ya da babasıyla birlikte boyuyor ve bu yumurtaları kırılmadan-unutulmadan çocukların sorumluluğunda bir hafta boyunca her sabah okula, her akşam eve götürülüyor. Eksiksiz projeyi tamamlayan öğrencilere belge verilecektir.

Kas

Çedes ogrencilerimiz il Halk kütüphanesini ziyaret etti ve Cumhuriyet Bayramı hazırlığı olarak şanli bayragimizin kitap ayracini yaptı

Kas

01.11.2023 Çarşamba günü saat 13.30’da Okul Psikolojik Danışmanı Meryem DOĞAN tarafından yüzyüze olacak şekilde  tüm okul velilerine yönelik gerekli duyurular yapılarak ‘Çocuğa Yönelik İhmal, İstismarının Önlenmesi ve Mahremiyet Eğitimi’ konulu veli bilgilendirme semineri yapılmıştır. Yapılan seminerde çocuk kavramı, çocuk ihmali ve çocuk istismarının tanımı, ihmal davranışına örnek, istismar çeşitleri, fiziksel istismar, duygusal istismar, ekonomik istismar ve cinsel istismar ile bu istismar türlerinin çocuk üzerindeki etkileri, çocuk cinsel istismarında yanlış bilinenler ve gerçekler, ebeveynlerin çocuklarına cinsel istismar konusunda verebilecekleri mesajlar, mahremiyet eğitimi kapsamında iyi dokunuş ve kötü dokunuş, hayır diyebilmek, bedeni koruma, ‘kişisel alan’  kavramı ve bu konularda çocuklarını nasıl bilgilendirmeleri gerektiği konusunda veliler bilgilendirilmiştir. Seminer sonrası velilerimiz memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

Kas

31.10.2023 Salı günü saat 13.30’da Okul Psikolojik Danışmanı Meryem DOĞAN tarafından yüzyüze olacak şekilde   tüm okul velilerine yönelik gerekli duyurular yapılarak ‘Verimli ve Etkili Ders Çalışma Teknikleri’ konulu veli bilgilendirme semineri yapılmıştır. Yapılan seminerde verimli ders çalışma nedir, verimli ders çalışmayı engelleyebilecek ailevi nedenler, verimli ders çalışmayı engelleyen öğrenci kaynaklı nedenler, ebeveynlerin ev ödevi yapma konusunda en sık yaptığı hatalar, uygun ders çalışma ortamının nasıl olması gerektiği, öğrencilerin ders çalışma alışkanlığı kazanmalarında anne ve babalara düşen görevler, derslere çalışmada ipuçları, konularında veliler bilgilendirilmiştir. Seminer sonrası velilerimiz memnuniyetlerini dile getirmişlerdir